דיני מקרקעין הוא למעשה תחום המאגד בתוכו את כל הקשור לדירות, שכירות, טאבו, מגרשים ועוד נושאים הקשורים לנכסים ודיור, ודן בהם בהיבט המשפטי. כאשר פונים לסיוע משפטי בתחום זה, קרוב לוודאי שתעזרו בשירותו של עורך דין מקרקעין, אשר מומחה במיוחד בנושא דיני מקרקעין על חוקיהם, תקנותיהם והפסיקות השונות שנתקבלו בישראל בתחום משפטי זה.
מהו הדבר החשוב ביותר בעניין פירוק שיתוף במקרקעין?
לדעת לפרק שותפות תוך השגת רווח כספי מירבי לכל צד, ויכולת לגשר בין שותפים שעבר ביניהם "חתול שחור", לא הייתם קונים נכס ללא ליווי צמוד של עו"ד מקרקעין מומחה ומנוסה. ומה הפלא? עסקאות מקרקעין הן מן הסבוכות, הרגישות, והיקרות ביותר שיש. על אחת כמה וכמה נכונים הדברים כשמדובר בעניין של פירוק שיתוף במקרקעין. נכון, כל עוד מדובר בפירוק שיתוף בהסכמה, אין את המכשולים של רגשות חמים ויצרים. אבל, במקרה של פירוק שיתוף מקרקעין שלא בהסכמה כאן צריך לא רק מומחה בחוק אלא גם עורך דין מנוסה שיודע לגשר בין השותפים שלא שוררת ביניהם "אהבה" יתירה. ויש לכך השלכות עצומות.
תיקון 2 לתקנות סדר הדין האזרחי לפינוי מושכר מקרקעין – משכירי הדירות בישראל משכירים את הנכס שלהם, ומאותו רגע נתונים לחסדי השוכרים. ישלמו? לא ישלמו? יתפנו? לא יתפנו? התיקון לחוק פינוי מושכר של מקרקעין בא לתקן את העיוות ולסייע למשכירים בעת תביעת פינוי מושכר.
לכל מקרקעין בעלות משלו, אך יש מקרים בהם מדובר בבעלות משותפת על מקרקעין. כלומר, יותר מאדם אחד משתתף בבעלות על אותו מקרקעין. ומה חלקם של כל הבעלים במצב של שיתוף במקרקעין? כאשר מספר בעלים חולקים שיתוף במקרקעין, בעלות כל שותף היא בחלק לא מוגדר במקרקעין כולו. שטח הבעלות בעת שיתוף במקרקעין נקבע לפי אחוזי חלקו של אותו שותף בקרקע.